Željnici ludaci svetski su prvaci!!!

 

    Ove godine od 19. do 22. juna u Klagenfurtu, Austrija, održane su desete jubilarne olimpijske igre mladih u Austriji, u svetu poznate kao United World Games. Oboreni su svi rekordi jer je u ovom sportskom spektaklu učestvovalo preko 7 000 sportista iz celog sveta koji su se takmičili u 7 sportova: fudbal, košarka, odbojka, rukomet, tenis, ragbi i hokey na travi. OK "Železničar" imao je tu čast da učestvuje u odbojkaškom takmičenju sa 2 svoje ekipe u kategorijama ispod 17 i ispod 19 godina i predstavlja Srbiju na ovom svetski poznatom takmičenju.

 

   U kategoriji U17 pravo učešća imali su dečaci od 17 godina i mlađi, ali i 2 takmičara sa 18 godina. Deset timova iz devet zemalja takmičilo se u dve grupe. Pored Srbije predstavnike u odbojci imali su i Finci, Švajcarci dva tima, Nemci, Holanđani, Španci, Francuzi, Austrijanci i Slovenci.Naša pionirska ekipa, vicešampioni Srbije, uzela je učešće u ovoj kategoriji iako većina dečaka ima 15 i 14 godina, a tek po neki je ušao u 16 godinu života. Međutim od samog starta su pokazali da im to neće biti prepreka da dostojno predstavljaju i punim srcem igraju za Srbiju. Nakon prva 2 dana takmičenja završili smo kao drugi u grupi, iza Finaca, i time se plasirali u polufinale. Poslednjeg dana takmičenja u polufinalu smo savladali Swiss volley, a u finalu ekipu iz Finske.

 

  U kategoriji U19 nastupile su 4 ekipe, među kojima se našla i kadetsko-juniorska ekipa OK "Železničar". Naši dečaci i ovde su pokazali da su bez premca i dominantno i u ovoj kategoriji osvojili 1. mesto.

 

   Učešće na ovakvom takmičenju, druženja, prijatelje koje smo stekli, doživljaji, utisci ostaće nam dugo urezani u pamćenje i dati jak podsticaj da zajedno nastavimo da ostvarujemo "nemoguće".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  I ove godine sve uspehe obelezili smo druzenjem u Zvezdarskoj sumi gde su se svi super proveli, osim praseta.