Reprezentacija Beograda

  Reprezentacija Beograda, koja nastupa pod okriljem odbojkaškog saveza Beograda, tradicionalno okuplja najbolje igrače mlađih selekcija klubova iz Beograda koji se takmiče u pionirskom, kadetskom i juniorskom uzrastu. Planirano je učešće na 2 međunarodna odbojkaška turnira: "Trofej Beograda" i međunarodni turnir u Zagrebu.

 

  Na adresu OK Železničar stiglo je čak 6 poziva za učešće naših igrača u ekipi "Beograd 2" za turnir "Trofej Beograda". Igrači koji su pozvani: Ognjen Nikolić (dizač), Uroš Nikolić (srednji bloker), Lazar Marinović (libero), Marko Avramović (korektor), Igor Ćulafić i Jovan Vukmirović (primači servisa). Osim broja pozvanih igrača iz našeg kluba bitan je i podatak da na ovom turniru mogu da nastupaju dečaci rođeni '97. i mlađi, a da su igrači iz našeg kluba '98/99/00. godište i da su brojni nastupi za reprezentaciju Beograda tek ispred njih. Na ovom turniru ekipa "Beograd 2" zauzela je 13. mesto, a posebno je bilo interesantno ispratiti reakcije roditelja igrača koji su malo u šali navijali "Želja, Želja" jer se u igri uglavnom nalazilo istovremeno po čak 5 igrača iz našeg kluba. Prvo mesto zauzela je reprezentacija Novog Sada.

 

  Za turnir u Zagrebu pozvano je 4 igrača iz OK "Železničar": Jovan Vukmirović, Igor Ćulafić, Marko Avramović, Lazar Marinović. Turnir će se održati od 5. do 7. juna. 

 

  Broj pozvanih igrača iz OK "Železničar" pokazatelj je koliko se u odbojkaškom savezu Beograda i stručnom štabu reprezentacije Beograda prepoznaje,ceni i poštuje kvalitet rada u našem klubu, a nama dodatni motiv da nastavimo još bolje i kvalitetnije.

 

  Želimo reprezentaciji Beograda i našim igračima srećan put i uspešan nastup na ovom međunarodnom turniru.