Učinak naših igrača u reprezentacijama u protekloj sezoni

  Velika ulaganja i kvalitet rada u mlađim selekcijama OK "Železničar" doprinela su da sa ponosom možemo istaći učinak naših igrača u reprezentacijama Srbije i Odbojkaškog Saveza Beograda u protekloj sezoni. 

 

  Čak sedam naših igrača učestvovalo je u pripremama i nastupima na tri međunarodna takmičenja: "Trofej Beograda", "Trofej Zagreba" i Balkanijada za pionire u Bugarskoj. 

 

  Sezona reprezentativnih obaveza počela je u januaru okupljanjem i treninzima najboljih igrača Beograda. Iz našeg kluba pozvani su: Ognjen Nikolić, Vojislav Petrović, Uroš Nikolić, Lazar Marinović, Marko Avramović, Jovan Vukmirović i Igor Ćulafić.

 

  Od 1. do 3. maja održan je tradicionalni turnir kadetskih ekipa "Trofej Beograda". Iz OK Železničar šest igrača je nastupilo za "Beograd B": Ognjen Nikolić, Uroš Nikolić, Lazar Marinović, Jovan Vukmirović, Igor Ćulafič i Marko Avramović. Kako je u sastavu ekipe Beograd B često na terenu bilo po četiri-pet igrača Železničara u isto vreme ne retko se sa tribina u šali moglo čuti i navijanje "Želja, Želja". Kao najmlađa ekipa na turniru Beograd B se borio ravnopravno sa ostalim ekipama i uz malo sreće mogao je zauzeti i bolji plasman od 13. mesta.

 

 

  Od 5. do 7. juna za reprezentaciju Beograda na turniru "Trofej Zagreba" nastupili su: Igor Ćulafić, Jovan Vukmirović, Lazar Marinović i Marko Avramović. Reprezentacija Beograda i naši igrači na ovom turniru okitili su se zlatnom medaljom Jovan Vukmirović i nagradom za najboljeg smečera. Zanimljivo je da je na ovom turniru za najboljeg igrača proglašen Aleksandar Perišić, koji je takođe svoje odbojkaško znanje sticao u mlađim kategorijama OK Železničar.

 

 

  Poslednje takmičenje u ovoj takmičarskoj sezoni za naše igrače bila je Balkanijada za pionire u Bugarskoj. Na pripreme u Vrnjačku Banju iz našeg kluba otišli su Igor Ćulafić i Jovan Vukmirović. Nakon priprema pionirske reprezentacije Srbije zbog problema sa povredom sa spiska putnika za Bugarsku je otpao Igor Ćulafić. Iako je često menjao pozicije Jovan Vukmirović je bio jedan od nosioca igre u pionirskoj reprezentaciji i u velikoj meri svojim igrama zaslužan za osvajanje bronzane medalje. Ostaje žal što je našeg igrača Igora Ćulafića sprečila povreda jer se stiče utisak da je baš igrač njegovih kvaliteta nedostajao našoj reprezentaciji za bolji plasman od 3. mesta. 

 

  

 

  Igrama u ovoj sezoni za reprezentacije Srbije i Beograda naši igrači pokazali su potencijal da uz dobar i naporan rad u buduće postanu nosioci dobrih rezultata kako u klubu tako i u reprezentativnim selekcijama.